Ben jij dat steuntje in de rug voor andere ouders?

Wanneer:
08 juli 2019
Tijdsduur:
1 maand, 3 weken
Trefwoorden:
vluchtelingen, netwerk vergroten, kinderen, een goed gesprek, voorlezen, gezelschap, ouders, samen naar buiten, ouders ontlasten, eenzaamheid wegnemen, gezinsondersteuning, spelletjes, gezin, verzorging
Zichtbaarheid:
alle gebruikers

Ben jij dat steuntje in de rug voor andere ouders?

September 2019 start introductietraining.
Wij zoeken ervaren opvoeders die hun ervaring graag inzetten om gezinnen in Haarlem te ondersteunen. Het gaat om gezinnen waar het tijdelijk niet zo lekker loopt.

Onze gezinnen willen bijvoorbeeld graag de weg leren kennen in Haarlem omdat ze zijn verhuisd of ze zijn helemaal nieuw in Nederland en willen leren hoe opvoeden, schoolsysteem en opgroeien hier "werkt". Andere gezinnen willen graag hun netwerk uitbreiden of hun kinderen stimuleren met taal of spelen. Weer andere gezinnen hebben het zwaar door financiële problemen of door ziekte. De vragen zijn in ieder geval heel divers.

Ben je hartelijk en ruimdenkend? Sta je positief in het leven en heb je opvoedervaring?
Op 19 september 2019 starten we met een nieuwe introductietraining. De training vindt plaats op donderdagen van 9:30u tot 12:30u. De eerste keer is op 19 september, de laatste keer op 31 oktober (in de herfstvakantie 24-10 is er geen bijeenkomst). Na afloop van de training worden vrijwilligers aan een gezin gekoppeld. Gemiddeld een jaar lang bezoeken ze dit gezin wekelijks.
In terugkombijeenkomsten vind je een klankbord bij collega-vrijwilligers en coordinator. Ook word je persoonlijk begeleid bij dit waardevolle vrijwilligerswerk.

Meer weten?
https://www.home-start.nl/haarlem/home
bezoek ons op Facebook of bel:

Monique (06-53614050), Elize (06-10689933) of Stéphanie (06-35130429)

aangepast: 25 juli 2019
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.