Ik vind kinderen leuk en ik kan ze verder helpen

“Via het Kompas las ik de oproep om twee buitenlandse meisjes extra rekenles te geven. Of eigenlijk attendeerde mijn man mij erop” vertelt Ria enthousiast. “Ik heb toen een account aangemaakt op wehelpen.nl/oostzaan.nl en zo is het contact gelegd”.

De moeder van deze meisjes had deze aanvraag bij het servicepunt WWZ in Oostzaan neergelegd. Via het servicepunt is er toen bemiddeld voor deze hulpvraag.

Ria: “Het is ontzettend leuk om te doen. Ik ga 1x per week langs en ga dit nu langzaam afbouwen. Het is eigenlijk een soort van bijles. De meiden zijn erg enthousiast en actief. Zij maken keurig hun huiswerk. Ook de moeder is heel blij dat ik langskom. Tussendoor doen we ook weleens andere dingen, bijvoorbeeld een filmpje kijken en kortgeleden hebben we ook gevolksdanst.”

“Het aanmaken van een account op wehelpen.nl ging heel eenvoudig. En ik vind het goed werken om specifieke vragen in de krant te zetten. Leuk detail is dat ik door deze meiden nu via hun school ook benaderd ben om voor te lezen bij een Afghaans gezin. En ik kon nog bij twee andere gezinnen aan de slag maar ik houd het voorlopig hierbij.”

{##}